Cuketa s taveným sýrem
Cuketu oloupeme, nakrájíme na kolečka (cca 0,5 cm) a zbavíme semen. Pokud je cuketa mladá, není nutné ani loupat a semínka ještě nemá. Vždy... více o Cuketa s taveným sýrem
Cuketu oloupeme, nakrájíme na kolečka (cca 0,5 cm) a zbavíme semen. Pokud je cuketa mladá, není nutné ani loupat a semínka ještě nemá. Vždy... více o Cuketa s taveným sýrem
Rajčátka rozpůlíme, opepříme, naskládáme je na vymazaný pekáček a posypeme nastrouhaným sýrem. Dáme do rozpálené trouby zapéct na cca 10... více o Česnekové těstoviny se sýrovými rajčátky
Filet osolíme, opepříme a položíme na pomaštěný pečicí papír. Rohlík pokrájíme na malé kousky, které pokapeme rozpuštěným máslem a... více o Cibulový filet
Maso odblaníme, omyjeme a osušíme. Pak jej vložíme do horké vody, rychle přivedeme k varu a poté vodu osolíme. Vaříme asi dvě a půl hodiny... více o Zadělávané fazolky
Nejdřív připravte omáčku. V pánvi rozehřejte olej a pět minut na něm doměkka opékejte šalotku. Dejte pozor, aby nechytila barvu. Přidejte... více o Kachní prsa se švestkovou omáčkou
Kuřecí maso a žampiony nakrájíme na malé kostky, popř. nudličky. Do většího hrnce dáme vařit vodu na těstoviny, kterou osolíme a nalijeme do... více o Těstoviny s kuřetem a houbami
Z konzervy slijte vodu, rybičky dejte do mísy. Cibulku očistěte a nakrájejte nadrobno, dejte ji do mísy. Pak přidejte sýr cottage (z kelímku... více o Sardinková pomazánka
Maso omyjeme, zalijeme vodou, přidáme kuličky pepře, nového koření a bobkový list. Osolíme a vaříme, dokud není maso měkké. Podle potřeby... více o Rajská omáčka s masem
Všechny ingredience smícháme a necháme odležet v lednici 24 hodin. Vytvoříme placičky a pečeme na oleji z obou stran dorůžova.... více o Kuřecí placičky od Jarmily
Do zapékací misky naskládat vrstvu brambor (polovinu celkového množství). Osolíme, opepříme a okmínujeme. Další vrstva je cibule, pak plátky... více o Zapečené brambory se smetanou
Brambory a cibule oloupeme, omyjeme a nastrouháme na jemném struhadle. Dáme do mísy, přisypeme mouku a přidáme vejce a sůl. Pažitku důkladně... více o Bramborák plněný tvarohem
Rohlíky nakrájíme, zalijeme mlékem, přidáme rozpuštěné vlažné máslo, žloutky, nakrájené vařené maso, koření, sůl, nakonec vmícháme sníh z... více o Nádivka se sýrem
Do kuřecích prsíček nebo vyššího plátku kotlet či kýty opatrně prořízneme hlubší kapsu. Maso osolíme a opepříme. Kapsy naplníme plátkem Nivy... více o Banánovo-nivové řízky
Prsa očistíme a uděláme do nich jeden nebo dva hluboké zářezy (kapsy). Maso osolíme, opepříme, do kapes vložíme snítky kopru, plátky česneku... více o Bylinkový řízek
Začneme zálivkou. Do misky vyklopíme celý bílý jogurt, přidáme 2 stroužky česneku (rozmačkaný) a dochutíme podle své chuti solí a pepřem.... více o Zeleninový salát s kuřecím masem, krutony a česnekovou zálivkou
Odblaněná vepřová játra nakrájíme na kousky a orestujeme doměkka s jemně nasekanou cibulí. Směs dohladka rozmixujeme, přidáme vývar a vejce,... více o Paštika z vepřových jater
Mleté vepřové maso (nebo hovězí), vejce, sůl, pepř a petrželku dobře zpracujeme a uděláme malé kuličky, tak na jedno sousto. V hrnci... více o Kuličkový guláš
Uvařené flíčky smícháme s nakrájenou šunkou, solí a pepřem. Potom je dáme do vymazané a strouhankou vysypané zapékací misky. Nakonec... více o Zapečené flíčky se šunkou
Plát masa naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme rozetřeným česnekem (2–3 stroužky) a poklademe slaninou. Plát masa pevně srolujeme, zpevníme... více o Česnekovo-slaninová roláda s žampionovou omáčkou
Během přípravy přílohy si připravíme maso. Nakrájíme ho na nudličky, posolíme, opepříme, poprášíme paprikou. Na jemno nakrájíme cibuli a... více o Kuřecí v „rokfórové“ omáčce
Nakrájený pórek a brambory uvaříme v menším množství vody do měkka. Rozmixujeme, naředíme vodou na požadovanou hustotu a ochutíme solí a... více o Krémová pórková polévka
Cuketové ragú: Z cukety odkrojíme špičky na obou stranách. Rozkrojíme ji a nakrájíme na silnější plátky (cca 1,5 cm), aby zůstala po uvaření... více o Filety z lososa s cuketovým ragú
Rozkrájíme cibulku na menší kousky a na rozpáleném sádle necháme lehce zhnědnout, potom přidáme omyté nakrájené maso. Necháme si maso... více o Hovězí gulášek
Ve velké míse smíchejte ingredience na burgery a vše dobře promíchejte. Ze směsi vytvořte 6 plochých bochánků. Takto připravené je zakryjte... více o Rychlé burgery
Dýni oloupeme škrabkou na brambory, překrojíme na polovinu a lžící vydlabeme jadérka. Poté nakrájíme na tenké plátky, které přendáme do... více o Gratinová dýně s tymiánem
V hrnci rozpustíme máslo a přidáme mraženou zeleninu a na kostičky nakrájené brambory. Vše podusíme. Poté zalijeme vroucí vodou a přidáme... více o Zeleninová polévka
Na olivovém oleji jemně osmahněte nakrájenou cibuli, než zesklovatí. Přidejte vývar a nakrájenou červenou řepu a přiveďte k varu. Vařte,... více o Polévka z červené řepy s pomerančem
Nachystáme si kuřecí prsa do marinády z těchto ingrediencí: olivový olej, sůl, pepř, grilovací koření. Rukolu zbavíme hořkých stonků, dáme... více o Rukolový salát se žlutým melounem a kuřecím masem
Dáme vařit špagety dle návodu. Mezitím si nachystáme směs na špagety. Nakrájenou slaninu s česnekem na plátky osmahneme na rozpáleném oleji,... více o Pro začátečníky – studentské špagety pro bohaté
Ve větším hrnci rozehřejte olivový olej, přidejte cibuli, mrkev, celer a na mírném ohni opékejte cca 5 minut. Zalijte vodou/vývarem,... více o Krémová polévka z řepy Hany Michopolu
1. Troubu předehřejte na 200°C. Neoloupané brambory vařte v osolené vodě téměř do měkka(10-15 min.). 2. Brambory nechte mírně zchladnout,... více o Tartiflette H. Michopulu
1. Maso nakrájíme na asi 2 cm silné proužky a velice jemně nakrájíme cibuli. 2. Stejně jemně nasekáme i petrželku a na tenké plátky... více o Rozhlasová krůta M. Woodhamsové
Brambory omyjeme a i se slupkou nakrájíme na plátky a povaříme v osolené vodě. Máslem vymažeme plech, rozložíme povařené brambory, nakrájená... více o Okoun po italsku
Nakrájíme si salát papriku sýr a salám na kostičky. Nasypeme do mísy a promícháme. Osolíme a opepříme podle chuti a zakápneme olejem a... více o Chutný salát
Těstoviny uvaříme ve slané vodě s trochou oleje, aby se neslepily. Mraženou zeleninu osolíme a necháme povařit doměkka. Na pánvi mírně (aby... více o Těstovinový salát s krabími tyčinkami
Brokolici rozdělíme na růžičky, nakrájíme si jednu menší mrkev, malý kousek celeru a malý kousek petržele na kostičky (od každého opravdu... více o Brokolicová polévka
Brambory uvaříme ve slupce. Zatím nakrájíme zeleninu, vejce a klobásu nadrobno, vložíme do mísy, osolíme, opepříme. Brambory zatepla... více o Rumunský bramborový salát
Kuřecí prsíčka nakrájíme na kousky a vložíme do misky, přidáme olej, med, koření a rukama promícháme. Přikryjeme folií nebo víkem a dáme... více o Kuřecí kousky v medu
Nastrouhané (rozšťouchané) brambory smícháme v misce s nastrouhaným sýrem, drobně pokrájenými vejci, slaninou (klobáskou), kořením, česnekem... více o Bramborovo-sýrová pomazánka
Dáme si uvařit špagety do osolené vody. Měly by být uvařené na skus. Mezi tím si ve velké pánvi rozehřejeme máslo, vsypeme na drobno... více o Špagety carbonara I.
Oloupeme uvařené brambory a vejce natvrdo. Brambory nakrájíme na plátky, vejce rozčtvrtíme. Veškerou zeleninu omyjeme a očistíme. Naťovou... více o Letní zeleninový salát s bylinkami
Zelené mungo fazolky si přes noc namočíme do vody. Poté vaříme cca 15 minut v osolené vodě. Kuskus si těšně před vařením zalijeme horkou... více o Teplý mungo salát s tofu a kuskusem
Česnek prolisujeme, okurku a tvarůžek jemně nastrouháme, cibuli nakrájíme nadrobno. Vše zamícháme, přidáme sýry, pepř, sůl a tatarku.... více o Andulčina pomazánka
Filety necháme rozmrazit při pokojové teplotě a dáme na plech. Osolíme, opepříme čerstvě mletým pepřem a vložíme do vyhřáté trouby (cca 200... více o Pangasius s mozzarellou
Cibuli a žampiony nakrájíme a osmažíme na másle. Přidáme vejce, opepříme, osolíme a dochutíme nastrouhaným tvrdým sýrem a petrželkou. Takto... více o Žampionové tousty
Smíchejte kávu, med, kakao (holandské), koření, česnek, limetkovou šťávu a sójovku. Vepřové kotlety opepřete, vložte do mísy a zalijte... více o "Kouřové" marinované vepřové
Na trošce oleje osmažíme cibuli dosklovata, přidáme plátky žampionů a zprudka je osmažíme. Přidáme pokrájená rajčata a okapaného tuňáka a za... více o Listové šátečky (nejen) s tuňákem
Uvaříme těstoviny a necháme vychladnout. Mezitím si nakrájíme zeleninu a sýr na malé kousky. Ochutíme solí, pepřem a bazalkou. Přidáme... více o Rychlý těstovinový salát
Cibuli nakrájenou na kostičky necháme zpěnit, přidáme naklepané maso nakrájené na nudličky a všechno koření. Necháme podusit. Vepřové maso... více o Azu po česku
Jemně pokrájený špek společně s pokrájenou cibulí osmažíme dorůžova. Pak přidáme osmažit i na kostičky, nudličky či plátky pokrájené osolené... více o Dušené vepřové maso s hlívou
Žádné recepty nebyly nalezeny