Křídla očistíme, nasolíme a dáme péct na olejem vymaštěný plech. Pečeme doměkka, zhruba 10 minut před dopečením je vyndáme z trouby a naneseme na ně lžičkou připravenou kašičku z uvedených ingrediencí. Křídla vrátíme do trouby a kašičku na nich necháme zatáhnout (ztuhnout). Pak je opět vyndáme, mašlovačku namočíme do výpeku (oleje) a potřeme povrch křidélek tukem. Vrátíme do trouby a dopečeme dozlatova.
Podáváme s bramborovou přílohou, pečivem nebo čerstvou zeleninou.
Žloutky i s cukrem (trochu cukru odebereme na kvásek) mícháme do pěny, přidáme tuk, rum, sůl, citronovou kůru a mícháme…
více o Šišky s jahodovou pěnou
Maso osolíme, prudce opečeme na rozehřátém tuku a vyndáme. Na tuku osmažíme na plátky (!) nakrájenou cibuli, zaprášíme…
více o Bratislavské plecko pro Aničku