Těsto rozpůlíme a z každé půlky vyválíme tenký plát (do obdélníku). Střed rozváleného těsta potřeme trochou rozšlehaného vejce (místo kam budeme pokládat suroviny-podélně). Toto místo posypeme solí a kmínem, dále poklademe šunkou a sýrem. Papriku zbavíme zrníček a nakrájíme na kostičky a cibuli na půlměsíčky. Šunku a sýr poklademe paprikou a cibulí a znovu posypeme solí a kmínem. Kratší strany těsta ohneme směrem ke středu a poté ohneme dlouhé strany. Šišku štrůdlu potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme solí a kmínem. Stejně postupujeme i s druhou částí těsta. Šišky dáme na plech s pečícím papírem a dáme péct do vyhřáté trouby asi na 170 - 180 °C asi na 20 - 30 min dozlatova.
Housky pokrájené na drobné kostičky polijeme rozehřátém máslem a lehce promícháme. Vejce rozšleháme s mlékem a solí,…
více o Vídeňské houskové knedlíky
Přebrané, omyté a namočené fazole uvaříme s nadrobno nakrájenou cibulí, česnekem a bobkovým listem ve vodě v níž se…
více o Kovbojské fazole na slanině
Uvařené a vychladlé těstoviny smícháme se zeleninou - okurky a papriky nakrájíme na kostičky, smícháme s tatarkou nebo…
více o Těstovinový salát s tuňákem