Očistíme ryby, ponecháme jim hlavy. V menší misce smícháme vše kromě ryb a citronových plátků. Touto směsí pomocí štětečku důkladně potřeme ryby zvenku i uvnitř.
Do ryb vložíme plátky citronu a takto je uzavřeme do roštu na ryby, který zabrání rozpadu ryb během grilování. Na rozžhaveném venkovním či domácím elektrickém grilu (ne v troubě či mikrovlnce) grilujeme z obou stran dozlatova. Hotové ryby opatrně vyjmeme z roštu na ryby a položíme na talíř.
Jako obloha jsou vhodné plátky rajčat, kolečka grilované cibulky a předem stejnou marinádou jako ryby potřené grilované žampióny.
K tomu můžeme přidat Tzatziki dle receptu "TZATZIKI - originální řecký recept:" a jako příloha je perfektní čerstvě upečená Ciabatta dle receptu "Adrijská Ciabatta".
Bůček se sýry a solí propracujeme a dáme do skleňené nebo porcelánové misky. Do směsi uděláme dolíky, zalijeme je pivem…
více o Mletý bůček se směsí sýrů
Oloupeme a umyjeme řepu, kterou nakrájíme na osminky. Řepu vyskládáme do zapékací mísu vyloženou alobalem. Posypeme ji…
více o Pečená červená řepa s balkánem
Kuřecí prsíčka nakrájíme na nudličky a ponoříme je do misky s olejem. Postupně přidáváme všechny ingredience a nakonec…
více o Kuřecí kousky na medu a kari