Ve velké míse smícháme citronovou šťávu, vodu, extra panenský olivový olej. Přidáme sůl, sladkou papriku, česnek a rozmarýn, promícháme, přidáme oloupané, omyté a na kousky nakrájené brambory, ještě jednou promícháme. Vše i s tekutinou přendáme do většího hlubokého plechu a na 200 °C pečeme přibližně hodinu.
Řecké "patates sto fourno" aneb pečené brambory se hodí jako příloha k řeckým jídlům anebo jako samostatný pokrm.
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji vlažným vývarem, promícháme, přidáme koření a vaříme asi 30 minut…
více o Rajcatova polevka s ryzi
Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout, očistíme a na jemném struhadle nastrouháme. Přidáme mouku s práškem do…
více o Závin z bramborového těsta
Nakrájíme cibuli na kostičky a osmahneme ji lehce na oleji, přidáme mleté maso a koření a dusíme, až bude maso hotové. …
více o Zapékaná cuketa s mletým masem