Všechny suché přísady smícháme, kvasnice rozpustíme ve vodě (suché kvasnice netřeba rozpouštět) a nalijeme do smíchané směsi. Přidáme máslo a vypracujeme hladké těsto. Těsto zakryjeme a necháme 60 minut kynout. Potom rozdělíme těsto na tři díly, zakryjeme fólií a necháme 10 minut stát. (Tohle je důležité pro pozdější jednodušší zpracování těsta). Potom bez přidání mouky vytvarujeme 3 bagety nebo housky. Bagety shora asi čtyřikrát šikmo nařízneme a zase zakryté necháme na plechu 60 minut kynout. Pečeme cca 25 minut na 220 °C. Je důležité na dno trouby postavit ohnivzdornou misku s vodou, aby se tvořila pára, tím vznikne pěkná kůrčička.
Já přidávám do těsta osmaženou cibulku nebo osmaženou slaninu. Housky se dají upečené dobře zmrazit a na snídani pěkně rozpéct.
Smíchat,nalít,přelít,upéct.
Důležité je mít doma všechny suroviny, pak už jde všechno samo. V jedné míse si nejlépe…
více o Dvoubarevná tvarohová buchta
Nejdříve připravíme palačinky, které naplníme ochuceným špenátem, zabalíme je a přehneme napůl. Poté je naskládáme do…
více o Zapečené palačinky se sýrem
Uvařené salko dáme do mísy, přidáme rozměklé máslo a rozmixujeme. Poté přisypeme sáček burizonů a promícháme. Z hmoty…
více o Burizonový chlebíček ze Salka