hrst
bazalka
lístky, nebo použít koření v sáčku(2 špetky)
1
balení
sýr niva
2
špetka
oregáno
2
kelímek
smetana na vaření
12%
1
lžíce
extra panenský olivový olej
Postup přípravy receptu
Nejdříve si nakrájíme maso na kostičky nebo proužky , podle zvyku a jak kdo má rád. Nakrájíme si cibulku , rozpálíme pánev s olivovým olejem a cibulku necháme podusit. maso osolíme, opepříme a přidáme na pánev. Mezitím nastrouháme nivu a eidam . až bude maso zbělalé, přidáme nastrouhaný sýr a mícháme dokud se sýr nebude přichytávat. měli by jsme snížít i teplotu. připravíme si 2 smetany a nalijeme na směs. mezitím nastrouháme česnek a přidáme bazalku a oregáno. vše mícháme tak dokud není vše spojené, ochutnáme. nejlépe s epodává s italskými špagetami nebo penne. Ale jak kdo má rád, moje dcera to má ráda s bramborovou kaší .-)
Nejdříve zahřejeme olej a dáme do něj bobkový list, nové koření, trochu grilovacího koření, sušené papričky a zahříváme…
více o Pikantní nakládaný hermelín
Do tvarohu postupně zamícháme máslo, vejce, mouku a jablka. Potom vymícháme s mlékem. Na lívanečníku (pánvi) opékamé po…
více o Tvarohovo-jablečné lívanečky
Z uvedených surovin uděláme těsto na palačinky a necháme asi hodinu odpočinout, aby vločky nabobtnaly a změkly. Potom…
více o Palačinky zapečené se smetanou