čerstvé ovoce
dle chuti, např. 2 hrušky a 10 švestek
Postup přípravy receptu
Ovoce očistíme, oloupeme, zbavíme pecek a jádřinců a nakrájíme na slabé plátky. Pokud použijeme hrušky a jablka, pokapeme je citronovou šťávou, aby nezhnědla.
Listové těsto rozválíme na pomoučněném stole a skleničkou( vykrajovátkem...) z něj vykrájíme koláčky, které potřeme vejcem (celou plochu) a přeneseme na plech.
Na koláčky naskládáme ovoce, které posypeme cukrem. Sypeme buď skořicovým nebo vanilkovým, dle chuti.
Takto připravené koláčky dáme do předehřáté trouby a pečeme dozlatova.
*Je to velmi jednoduchý a rychlý recept, který zvládne úplně každý.
*Koláčky jsou křupavé i šťavnaté zároveň a většinou jedno balení těsta nestačí:).
Vše smícháme dohromady, nalijeme do lahve a užijeme si pěkné Vánoce!
Je možné část Salka vyměnit za Pikao, nebo Tatra…
více o Vaječný likér snadno a rychle
Mouku smíchejte se solí a pepřem. Přidejte vajíčka a zamíchejte. Za stálého míchání nasypte cukr. Vložte na pánvičku s…
více o Rychlé báječné palačinky
Žloutky vyšleháme s cukrem a horkou vodou do pěny. Pak zlehka zamícháme mouku promíchanou s práškem do pečiva a nakonec…
více o Jablečné řezy piškotové
Očištěné a nakrájené žampiony podusíme na másle, osolíme, okořeníme a zalijeme vroucí vodou z konvice. Přidáme kostky…
více o Krémová žampionová polévka
Mléko společně s kakaem a skořicí přivedeme k varu, poté odstavíme a necháme vychladnout. Jablka oloupeme a nastroháme…
více o Kakaový moučník s jablky
Cukr a vejce rozšleháme, přidáme zbytek surovin, zamícháme, vlijeme do pekáčku nebo na plech a v horkovzduchu pečeme na…
více o Radčina jablečná buchta
Těsto: žloutky vyšleháme s cukrem a vanilkovým aroma do pěny, vmícháme olej, vodu, mouku s kypřidlem a dobře promícháme…
více o "POLÁRKA" vanilkové řezy