Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme olej s vodou, vmícháme mouku s kakaem a nakonec i tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme na plech vyložený pečicím papírem, rovnoměrně rozetřeme a dáme péct do předehřáté trouby na cca 10–12 minut, vyzkoušíme špejlí. Ještě horkou stočíme i s papírem do rolády a necháme vychladnout.
Po vychladnutí opatrně rozmotáme a sundáme papír, plát potřeme krémem (trochu si necháme na potření rolády), poklademe oloupanými banány a svineme. Potřeme zbylým krémem a postříkáme rozpuštěnou čokoládou vymíchanou s olejem nebo kouskem másla.
Dáme vychladit a proležet, pak krájíme na plátky.
Krém: smetanu vyšleháme s vanilkovým cukrem, přidáme máslo s moučkovým cukrem a došleháme do hladkého krému.
Smetany ušleháme spolu s moučkovým cukrem, přidáme mascarpone, pomazánkové máslo, zakysanou smetanu a vyšleháme krém.…
více o Banánovo-broskvové tiramisu
Těstoviny si uvaříme klasickým, běžným způsobem, tzn. vhodíme do vroucí a osolené vody, zamícháme ode dna a vaříme tzv.…
více o Skvělý těstovinový salát
Maso, droby i nožku uvaříme, obereme, pokrájíme na kousky, svalovinu z nožek umeleme a vše promícháme. Přilijeme vývar…
více o Kašparova pikantní tlačenka
Připravené těsto si rozdělíme na dva plechy na pečící papír potřený olejem. Snažíme se, aby bylo na obou stejně a šup…
více o Osvěžující Kinder mléčný řez
Uvaříme těstoviny, voda může být osolená, já jí ale nesolím. Vymažeme pekáč lžičkou olivového oleje, ale nemusí být,…
více o Zapečené těstoviny s tuňákem
Čokoládu Margot nastrouháme na jemném struhladle. Vejce rozklepneme, oddělíme žloutky od bílků a z bílků ušleháme tuhý…
více o Moučník z čokolády Margot