Bleskový švestkový koláč Všechny suroviny smícháme a těsto rozetřeme na plech. Švestky umyjeme, vypeckujeme a rozpůlíme. Těsto poklademe… více o Bleskový švestkový koláč
Švestkový koláč Vše kromě švestek a drobenky smícháme. Těsto dáme na plech vyložený papírem na pečení, poklademe švestky a posypeme… více o Švestkový koláč
Jogurtový švestkový koláč Jogurt rozšleháme v míse s krupicovým cukrem, vejci a olejem. Přidáme mouku prosátou s kypřicím práškem, vanilinovým… více o Jogurtový švestkový koláč
Utopenci, nejlepší, co znáte! Jak je naložit, aby byl výsledek… Špekáčky v nakyslém nálevu jsou oblíbený pokrm, po kterém se nejenom v hospodách rychle… Celý článek
Kvíz: Poznáte bylinky podle lidových názvů? Otestujte se! Bylinky lidé využívají odjakživa a mnohdy si je pojmenovali podle svého. Zkuste si v našem… Celý článek
Domácí krtkův dort trochu jinak: Udělejte z něj skvělé muffiny! Krtince na zahradě nemá rád asi nikdo, ale krtkův dort? Ten si zamiluje každý! Oblíbený… Celý článek
Kvíz: Poznáte názvy jídel ve slovenštině? Otestujte se! Se Slováky jsme žili ve společném státě skoro 75 let, a ač každý z nás mluvil trochu jinak,… Celý článek
DUO řezy Těsto na makovník připravíme dle návodu na obalu. Na druhé těsto si do mísy vložíme 3 žloutky, odvážený krupicový… více o DUO řezy
Jahodové BE-BE řezy Ušleháme smetanu do krémové hmoty, přidáme vanilkové cukry, tvaroh a kysanou smetanu a vše promícháme. Do formy dáme… více o Jahodové BE-BE řezy
Medové trubičky plněné koňakovým… Prosátou mouku promíchejte s jedlou sodou a cukrem, přidejte med, mléko, žloutky, vypracujeme hladké těsto. Na… více o Medové trubičky plněné koňakovým krémem
Omeleta s hermelínem V hrnci uvedeme do varu mléko. Solamyl rozmícháme v 125 ml vody, přilijeme do mléka a necháme přejít varem. Po jednom… více o Omeleta s hermelínem
Chleba – J&H Do pekárny se postupně dají všechny ingredience (přesně v napsaném pořadí!). Čím čerstvější je mouka, tím lépe. více o Chleba – J&H
Rychlá olejová bábovka – beránek Ušleháme cukr se žloutky, přidáme olej, vodu, vanilkový cukr, mouku, pomalu přidáváme ušlehané bílky a nakonec prášek… více o Rychlá olejová bábovka – beránek
Sladko-pikantní marináda na maso Můžeme použít na jakékoli maso. Nejlépe kuřecí a vepřové. Množství je na cca 12-14 kuřecích spodních stehen. … více o Sladko-pikantní marináda na maso
Bramborové noky s lososem, cherry… Losos: Bílou část pórku rozkrojíme na polovinu, omyjeme a nadrobno nasekáme. Stroužky česneku pokrájíme nadrobno. Na… více o Bramborové noky s lososem, cherry rajčaty a bazalkou
Meruňkové řezy z listového těsta Hlubší pečící plech vymažte olejem a vysypte hrubou moukou. Rozválejte si polovinu balíčku listového těsta tak, abyste… více o Meruňkové řezy z listového těsta
Salát z řapíkatého celeru s… Celer omyjeme a nakrájíme na velmi tenké plátky, přidáme rajčata nakrájená na kostky, vejce také na kostičky a česnek… více o Salát z řapíkatého celeru s tuňákem a česnekem
Vynikají nepečený ovocný dort Do tvarohu vetřeme 4 lžíce cukru krystal, vanilkový cukr, šťávu i kůru z poloviny citronu a hoblinky čokolády.… více o Vynikají nepečený ovocný dort
Naše Kulajda Středně velké brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Houby očistíme, nakrájíme a podusíme na tuku. Po 15 minutách… více o Naše Kulajda