Oškrábeme si brambory a nastrouháme najemno. Do misky vysypeme mouku, poté přilijeme mléko, vejce a přidáme majoránku. Česnek oloupeme, najemno namačkáme a přidáme do misky. Dochutíme solí a pepřem. Nachystáme si pánev, na které rozehřejeme olej. Pak už pomalinku smažíme tenké placky.
Můžeme si k hotovým bramboráčkům dát i sklenici mléka.
Z mléka, cukru, vanilky a pudinkových prášků uvaříme hustý krém, který za stálého míchání necháme vychladnout. Pak krém…
více o Vanilkový krém na dorty
Cibule nakrájíme na spíše tenké kolečka, které ve velké těžké pánvi osmahneme na másle do sklovita. Přidáme na malé…
více o Avignonský rumpsteak s cibulí
Cukr, žloutky a máslo utřeme do pěny a přidáme sníh z bílků, mouku, citronovou kůru nebo kakao. Dáme na plech s pečícím…
více o Citronové nebo kakaové cukroví