V trošce oleje osmahneme cibulku, do ní přidáme půlku houbového masoxu, kapku soli, najemno nastrouhané brambory, zasmažíme a zasypeme moukou. Přidáme 3 stroužky rozmačkaného česneku, mletý pepř a vše promícháme (můžeme přidat i chilli papričky). Dolijeme cca 1 litr vody a vaříme 20 minut.
Po této době přidáme trochu kmínu, majoránku a sůl podle chuti. Vložíme nakrájenou uzeninu (smíchanou s 2 rozmačkanými česneky) společně s houbami (možno dochutit ještě 1–2 lžičkami vegety nebo glutasolem). Krátce povaříme, cca 5–10 minut. Hotovou polévku posypeme pažitkou.
Oloupané brambory pomeleme na masovém strojku s uzeninou, cibulí a česnekem. Osolíme, opepříme, přidáme majoránku,…
více o Bramborová paštika s uzeninou
Na tuku osmažíme cibuli a kolečka párků, pak přidáme orestovat pokrájené houby, nastrouhaný česnek, zaprášíme paprikou,…
více o Frankfurtská polévka s houbami
Kuřecí stehna osolíme a opepříme, povrch potřeme rozpuštěným máslem a na každý položíme plátek anglické slaniny. Cibuli…
více o Kuřecí stehna na bílém víně
Cibuli a anglickou slaninu pokrájíme na kostičky a společně orestujeme. Přidáme propláchnuté červené fazole (bez nálevu…
více o Bretaňský fazolový salát