Brambory oloupeme, nakrájíme na čtvrtky a v osolené vodě vaříme 5–10 minut. Brambory musí zůstat pevné, nesmí se začít rozpadávat. Brambory slijeme a obalíme je ve strouhaném sýru. Z mouky, vejce a mléka vyšleháme těstíčko a obalujeme v něm brambory, které smažíme ze všech stran na oleji dozlatova. Na trošce oleje opražíme na tenká půlkolečka nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek, opražíme na ní mouku, zalijeme studeným mlékem a rozvaříme na hladkou omáčku. Vmícháme sekanou nať.
Očistíme a omyjeme brambory i zeleninu a uvaříme je každé zvlášť doměkka. Vychladlé brambory oloupeme, nakrájíme na…
více o Bramborový salát s majonézou
Vysočinu rozmixujeme najemno a dáme do misky. Vejce nastrouháme nebo také rozmixujeme. Vysočinu, máslo, vejce, majolku…
více o Vaječná pomazánka s vysočinou
Špenátová omáčka: na plátku Hery osmahneme ciibulku, přidáme rozkrájený mražený špenát (je dobré koupit již naporcovaný…
více o Gnocchi se špenátem a nivou