švestková povidla
ochucená rumem a sekanými ořechy
Postup přípravy receptu
Všechny ingredience zpracujeme na vále v těsto.
Vyválíme, vykrájíme větší kolečka, naplníme povidlovou náplní. Přeložíme, dobře přitlačíme okraje, aby náplň nevytékala. Dáme na plech, potřeme rozšlehaným vejcem a upečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova.
Brambory oloupeme, nastrouháme, posypeme moukou, osolíme a vejci zaděláme tužší bramborové těsto. Hned ho rozválíme na…
více o Bramborové taštičky se zelím
Maso naklepeme, okraje nařízneme, osolíme a jemně poprášíme zázvorem. Rychle opečeme z obou stran na rozpáleném oleji.…
více o Vepřové plátky pana nadlesního
Na kousky pokrájenou cibuli osmahneme na 25 gramech másla. Jakmile zesklovatí, přidáme pokrájené žampiony (kostičky,…
více o Žampionová omáčka s cibulí
Mouku smícháme s práškem do pečiva. Vejce utřeme s cukrem a pak přilijeme smetanu. Přisypeme mouku a všechno promícháme…
více o Bábovka s čokoládovými kousky