Brambory uvaříme ve slupce doměkka. Necháme vychladnout. Poté je oloupeme, rozpůlíme a vnitřky vydlabeme. Máslo utřeme se žloutky do pěny, vmícháme dvě třetiny nastrouhaného ementálu, uzené maso a rozmačkanou vnitřní část brambor. Do směsi přilijeme smetanu, osolíme, ochutíme sladkou paprikou a důkladně promícháme. Poté naplníme vydlabané půlky brambor. Posypeme zbývajícím nastrouhaným sýrem a zelenou petrželkou.
Zapékáme v předehřáté troubě při 160 °C cca 10 minut. Rozdělíme na porce a na talířích ozdobíme ředkvičkami na plátky a listy salátu.
Vysočinu rozmixujeme najemno a dáme do misky. Vejce nastrouháme nebo také rozmixujeme. Vysočinu, máslo, vejce, majolku…
více o Vaječná pomazánka s vysočinou
Těsto: celá vejce ušleháme s krupicovým a vanilkovým cukrem, potom postupně přidáme olej, mouku smíchanou s práškem do…
více o Tvarohová buchta s margotkou
Okurku, rajčátka, papriky, olivy nakrájíme na kostičky a přidáme jemně nasekanou cibulku a bazalku. Vše promícháme.
…
více o Osvěžující zeleninový salát