Spodní těsto: zpracujeme a dáme do ledničky na 20 minut.
Vrchní těsto: vyšleháme žloutky s cukrem, přidáme mouku a lehce vmícháme sníh z bílků.
Formu můžeme použít plech, kulatou formu i srnčí hřbet nebo větší formu na biskupa. Formu vymažeme, vysypeme a položíme spodní těsto, na to přijde nádivka a na ni vrchní těsto. Můžeme posypat drobenkou.
Ze všech surovin vytvoříme těsto a dáme ho na chvíli odpočinout v sáčku do lednice. Přes mlýnek na maso s nástavcem…
více o Vanilkové rohlíčky – rychlé
Maso, droby i nožku uvaříme, obereme, pokrájíme na kousky, svalovinu z nožek umeleme a vše promícháme. Přilijeme vývar…
více o Kašparova pikantní tlačenka
Připravíme si do mísy všechny suché suroviny, přidáme rozstrouhané nebo rozměklé máslo a žloutky, dobře propracujeme a…
více o Pravé vanilkové rohlíčky