Všechno smícháme rukou dohromady, propracujeme a utvoříme kuličky. Do každé uděláme dolík. Pečeme zvolna v troubě při cca 150 °C po dobu asi 20 minut. Po upečení a vychladnutí plníme dolíky v koláčcích pikantní marmeládou.
Těsto při práci nedrží příliš pohromadě (proto nepracovat s chlazeným těstem), ale práce s tvorbou kuliček je odměněna cukrovím, které lze takřka hned po naplnění konzumovat – na jazyku se jen rozplývá. Já peču společně s kouskem světlého lineckého těsta dozlatova.
Zelí dusíme zvolna s uzeným kolenem nebo nožičkami.V jiném kastrolu zpěníme na sádle cibuli, vložíme na ni na kostky…
více o Sedmihradské zelí (vrstvené)
Chléb nakrájejte na plátky a ty pak ručně natrhejte na kousky. Papriku vložte do kleští a buď na grilu, nebo přímo nad…
více o Chlebový salát Panzanella
Cibuli a anglickou slaninu pokrájíme na kostičky a společně orestujeme. Přidáme propláchnuté červené fazole (bez nálevu…
více o Bretaňský fazolový salát