Uvaříme čočku s kořením v tlakovém hrnci (15 minut), přidáme zeleninu a sůl a dál povaříme (5 minut).
Vyndáme koření (pepř, nové koření, bobkový list). Vlijeme na zaprášenou cibulku, chvíli povaříme. Lze ještě dochutit solí, mletým pepřem, rozdrceným česnekem.
Na hlubokou pánev nalijeme 2-3 lžíce oleje, rozpálíme jej a po dávkách postupně přidáváme mleté maso. Hranatou vařečkou…
více o Skvělý masový závin k vínu
Přebrané, oprané a namočené fazole uvaříme doměkka (nerozvaříme) a necháme vychladnout. Scedíme je, v míse smícháme s…
více o Fazolový salát se slaninou
Smíchejte meruňkový džem s hořčicí a tymiánem a touto směsí potřete kuře cca 20 minut před jeho dopečením. Hořčice s…
více o „Meruňkové“ kuře po anglicku