Tuk rozpustíme nad parou, přidáme ostatní přísady a mícháme 15–20 minut. Do formiček nastříháme kousky barevného staniolu, lžící lijeme uvařenou čokoládu a na konci formiček strčíme do čokolády smyčku ze zlaté nebo stříbrné nitě na zavěšení. Po ztuhnutí vyjmeme z formiček a zabalíme čokoládu.
Poznámka: Tyto čokolády jsme dělali doma, když nebyly k sehnání kolekce, ale i když jsem měla malé děti, dělaly to se mnou a byl to pro ně zážitek před Vánoci vyrábět kolekce.
Mouku prosijeme sítem se sodou, vmícháme ostatní přísady a vypracujeme hladké těsto. Bochníkem asi dvacetkrát bouchneme…
více o Perníkové figurky na stromeček
Stoprocentní tuk rozehřejeme v rendlíku, vmícháme cukr, kakao a sušené mléko.
Čokoládu naléváme do vánočních formiček…
více o Výborná čokoláda do formiček
Troubu předehřejeme na 200 °C.
Omytá rajčata nakrájíme na plátky. Misku vymažeme lžící oleje a na dno střídavě přes…
více o Rajčata zapečená s mozzarelou
Tvaroh vymícháme s máslem, přidáme rozmačkané olejovky i s olejem, jemně nakrájenou cibuli, osolíme, opepříme, přidáme…
více o Toast andaluského rybáře
Rajčata nakrájejte na plátky a povařte při 750 W po dobu 6–8 minut, dokud se slupka neodděluje sama. Rajčata oloupejte…
více o Tomatová polévka – Jet Chef
Ze snítek otrhejte lístky bylinek a nahrubo nasekejte. Do mixeru dejte dijonskou hořčici, přidejte sůl, pepř a nasekané…
více o Country marináda s tymiánem
Dvě hrsti sušených hub (nejmíň čtyři) namočíme do studené vody a necháme máčet alespoň půl hodiny. Vodu můžeme jednou…
více o Houbová omáčka jednoduchá
TUŇÁKOVÁ POMAZÁNKA
Tuňáka dáme do misky. K tuňákovi přidáme pomazánkové máslo a nájemno nakrájenou cibulku. Přidáme…
více o Bagety s tuňákovou pomazánkou