Hořkou čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a necháme vychladnout.
Máslo vyšleháme ručním šlehačem a postupně vmícháme cukr, vanilínový cukr, vychladlou čokoládu, 2 vejce a 4 žloutky.
Přidáme promíchanou mouku s práškem do pečiva, kakaem a vyšleháme hladkou hmotu.
Z bílků ušleháme sníh a metličkou přimícháme cukr. Sníh opatrně přimícháme do těsta.
Pečeme v dortové formě o průměru 26 cm. Dno vyložíme pečicím papírem.
Vložíme do předehřáté trouby na 170 stupňů, pečeme asi 45 minut.
Dortový korpus vyjmeme z trouby a necháme vychladnout.
Marmeládu rozmícháme. Dortový korpus uprostřed podélně rozkrojíme (u průměrově menší formy korpus podélně rozkrojíme dvakrát) a spodní díly potřeme 2/3 marmelády. Přiklopíme horní díl. Okraje korpusu a horní díl potřeme tenkou vrstvou zbylé marmelády.
Čokoládu na vaření rozlámeme na kousky a ve vodní lázni rozpustíme. Potřeme horní díl korpusu i strany.
Krájíme až poleva vystydne, nejlépe zahřátým nožem.
Čokoládovou polevu, pokud vám nějaká zbyde, seškrábejte, znovu rozpusťe, nechte ztuhnout v malé nádobě a nožem nebo škrabkou udělejte hobliny na ozdobení.
Máslo a čokoládu (ta by měla mít pokojovou teplotu) dejte do misky a při středním stupni nechte rozpustit v mikrovlnce.…
více o Sachrův čokoládový dort
Nakrájenou rebarboru dáme do většího kastrolu a přidáme 200 g cukru. Přivedeme do varu, oheň stáhneme a za častého…
více o Jahodovo-rebarborové tiramisu
Kotletky očistíme od viditelného tuku, osolíme, opepříme a vložíme do pekáče. Podlejeme trochou vroucí vody, přikryjeme…
více o Jehněčí kotletky s petrželkou
Mascarpone našleháme s cukrem, do skleněné formy čtvercového tvaru ji dáme na dno, na ni vyskládáme piškoty namočené ve…
více o Senzační tiramisu bez náhražek
1. Do mísy dáme všechny suché ingredience. Kakao je dobré prosít přes sítko, aby se nevytvořily hrudky. Všechny suché…
více o Perník s čokoládou a kokosem