Brambory umyjeme, osušíme a podélně rozkrojíme na osminky. Vložíme do misky, pokapeme olejem a promícháme. Smícháme strouhanku, papriku, římský kmín, cayennský pepř, sůl, pepř a tymián. V této směsi brambory obalíme nebo je protřepeme v sáčku, aby je směs rovnoměrně pokrývala.
Brambory vložíme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v horké troubě 40 minut dozlatova, aby byly křupavé, občas je obrátíme.
Hermelín vyjmeme z obalu, položíme na plátek chleba, potřeme olejem s kořením (může být ostřejší) a na grlilovacím…
více o Grilovaný hermelín na topince
Cukr a žloutky ušleháme, postupně přidáme vše ostatní a zamícháme. Opatrně přidáme sníh.
Do vymazaného a vysypaného…
více o Rybízová buchta s čokoládou
Cibuli a anglickou slaninu pokrájíme na kostičky a společně orestujeme. Přidáme propláchnuté červené fazole (bez nálevu…
více o Bretaňský fazolový salát