Z droždí, cukru a vody si připravíme kvásek. Mouku, sůl, kmín, pepř a majoránku v misce důkladně promícháme (alespoň 1 minutu). Potom vlejeme kvásek a ocet. Vařečkou vymícháme nelepivé těsto, které řádně rukou promísíme. Necháme vykynout, až dokud nemá dvojnásobný objem, dáme do dortové formy, necháme ještě 30 minut nakynout, vrch těsta potřeme studenou vodou, dáme do vyhřáté trouby. Pečeme v elektrické troubě, prvních 20 minut na 220 °C, potom snížíme teplotu na 200 °C a pečeme ještě 20 minut.
Na hlubokou pánev nalijeme 2-3 lžíce oleje, rozpálíme jej a po dávkách postupně přidáváme mleté maso. Hranatou vařečkou…
více o Skvělý masový závin k vínu
Přebrané, oprané a namočené fazole uvaříme doměkka (nerozvaříme) a necháme vychladnout. Scedíme je, v míse smícháme s…
více o Fazolový salát se slaninou
Smíchejte meruňkový džem s hořčicí a tymiánem a touto směsí potřete kuře cca 20 minut před jeho dopečením. Hořčice s…
více o „Meruňkové“ kuře po anglicku