Nejlépe na teflonovou pánev dáme 1 lžičku másla (není nutné) a přidáme 1 kostku droždí. Než se rozpustí, dáme do hrnečku rozlomený suchý rohlík a zalijeme vodou, aby pořádně nasáknul.
Droždí se začne rozpouštět, ale počkáme, až se začne zdrcávat a vonět.
Připravíme si mísu a do ní dáme droždí z pánve, vyždímaný rohlík, sůl, prolisovaný česnek, vegetu, majoránku (tou nešetříme), syrové vejce a strouhanku. Vidličkou pořádně rozmačkáme rohlík a vše spojíme do hmoty, který by měla chutnat už i syrová. Konzistence může být i malinko tužší, případně lze přidat trochu prášku do pečiva.
Nakonec knedlíčky vykrajujeme lžičkou, obalíme ve strouhance a zavaříme do polévky.
Na pánvičce rozehřejeme olej, přidáme rozdrobené droždí, rozpustíme ho a mícháme, dokud nezrůžoví a nezačne se drobit.…
více o Drožďové knedlíčky do polévky
Mouku smícháme s práškem do pečiva a cukrem a dobře promícháme s tukem. Do středu směsi uděláme jamku, vklepneme do ní…
více o Jablkový koláč od babičky
Ořechy rozmixujeme a smícháme s prolisovaným česnekem, toustový chléb namočíme ve vodě, z nasáklého pečiva vymačkáme…
více o Ořechová pomazánka na topinky
Pomocí nože, kterým uděláme do masa dostatečně velké otvory, prošpikujeme kýtu podélně rozčtvrceným párkem. V misce…
více o VVV – Velice Vydařené Vepřové
Cibuli si nakrájíme na kostičky, česnek na plátky a dáme zpěnit do hrnce. Přidáme na kostičky nakrájené kuřecí maso…
více o Kari rizoto s kuřecím masem
Na rozpuštěném másle s olejem osmažíme nastrouhanou mrkev a pokrájený pórek. Vše pak posypeme moukou a necháme ještě…
více o Bramborovo-pórková polévka