hořčice se zeleným pepřem
nebo celozrnná či dijonská
Postup přípravy receptu
Fazolky a brokolici uvaříme v páře (ne doměkka – musí zůstat křupavé). Ostatní zeleninu nakrájíme, pórek nasekáme na drobné kousky.
Uvařenou i čerstvou zeleninu dáme do mísy a přelijeme zálivkou, kterou si vytvoříme z drceného česneku, bílého jogurtu, hořčice se zeleným pepřem, majoránky a pár kapek olivového oleje.
Recept je velmi rychlý a každého zaručeně postaví na nohy.
Z uvedených surovin vypracujeme těsto, rozdělíme na 2 díly, vyválíme a přendáme na plech s vyšším okrajem. Poklademe…
více o Meruňková buchta s pudinkem
Žloutky a cukr vyšleháme do bělavé pěny a vmícháme 150 g nutelly. Z bílků ušleháme tuhý sníh a střídavě s moukou ho…
více o Piškotová roláda s nutellou
Očištěný květák rozebereme na růžice, opláchneme, vložíme do hrnce a osolenou vodou a povaříme. Mezitím rozehřejeme na…
více o Květáková polévka s mrkví
Makrelu zbavíme kostí a rozsekáme ji na drobné kousky. Cibuli nakrájíme najemno, přidáme rybu, máslo dochutíme hořčicí…
více o Pomazánka z uzené makrely