Dýni oloupeme škrabkou na brambory, překrojíme na polovinu a lžící vydlabeme jadérka. Poté nakrájíme na tenké plátky, které přendáme do velké mísy. Osolíme, opepříme a lehce promícháme.
Dýni přendáme do zapékací mísy, zalijeme scezeným krémem a navrch poklademe lístky tymiánu. Dýni posypeme nahrubo nastrouhaným sýrem ementál a rukama ho lehce přitlačíme, aby nám během pečení nevytekl. Pečeme v předehřáté troubě při teplotě 200 °C asi 30 minut.
Ze snítek otrhejte lístky bylinek a nahrubo nasekejte. Do mixéru dejte dijonskou hořčici, přidejte sůl, pepř a nasekané…
více o Country marináda s tymiánem
Omyté jahody zbav stopky, vlož do mixéru , přidej zmrzlinu , cukr a polovinu mléka. Vše rozmixuj , dolij mléko a ještě…
více o Zmrzlinový koktejl s jahodami