Připravíme si hermelín, který naložíme v marinádě z oleje, soli, pepře, grilovacího koření a utřeného česneku. Naložíme hermelíny do marinády a přendáme do alobalu, který pořádně uzavřeme. Můžeme hned grilovat nebo nechat marinovat a grilovat, až přijdou hosté. Grilujeme cca 8 minut z každé strany. Poté opatrně rozbalíme (pozor na horkou páru) a servírujeme.
Připravíme si přílohu, a to salát z čerstvého špenátu s cherry rajčátky. Špenátové listy omyjeme, odtrhneme stonek (nebývá moc chutný) a natrháme velikost dle libosti. Přidáme nakrájená cherry rajčátka, zakápneme zbytkem olivového oleje, přidáme citronovou šťávu dle chuti, osolíme, opepříme, promícháme. Podáváme k hermelínu.
My ještě přidáváme opečené tousty – pro hladové chlapy. :)
Hermelín vyjmeme z obalu, položíme na plátek chleba, potřeme olejem s kořením (může být ostřejší) a na grlilovacím…
více o Grilovaný hermelín na topince
Česnek utřeme se solí, přidáme olej a grilovací koření (možná je i vlastní směs). Necháme vše cca 5 minut odležet.…
více o Grilovaný hermelín s česnekem
Vše smícháme a uděláme silnější placičky na vymazaný plech. Pečeme v předehřáté troubě při 200 °C cca 15 min., poté…
více o Tvarohovo-bramborové placky
1. Rozkrojíme housku na dva plátky a každý potřeme kečupem. Na potřenou spodní stranu housky dáme plátek salátu, a…
více o Hamburger ze sekané pro líné