Listové těsto rozdělíme na polovinu a každý díl rozválíme. Dospodu dortové mísy vymazané máslem dáme jednu část těsta, propícháme vidličkou, roztáhneme ho aspoň do výšky 4 až 5 cm a poklademe šunkou.
Připravíme si zálivku ze zakysané smetany, jarní cibulky a vejce. Ochutíme bylinkovým kořením a osolíme. Zálivku nalijeme na šunku. Na zálivku rozklepneme všechna vejce, posypeme částí nastrouhaného eidamu a zbytkem nakrájené cibulky. Znovu ochutíme bylinkovým kořením (bylinky můžete dát podle vlastního výběru, vhodná je i pažitka a bazalka), zakryjeme šunkou a připravíme si druhou část těsta na zakrytí.
Propícháme si ho vidličkou na pracovní desce, abychom nepropíchli vejce a vše těstem zakryjeme, přičemž okraje začistíme do sebe. Potřeme rozšlehaným vejcem a zasypeme druhou částí sýra. Pečeme v horkovzdušné troubě na 180 °C asi 25 až 30 minut. Před podáváním necháme chvíli vychladnout a zatuhnout.
Listové těsto rozválíme a nakrájíme na čtverce velké tak, abychom do něj mohli zabalit celý hermelín. Posypeme kořením …
více o Hermelín v listovém těstíčku
Žloutky vyšleháme s cukrem a horkou vodou do pěny. Pak zlehka zamícháme mouku promíchanou s práškem do pečiva a nakonec…
více o Jablečné řezy piškotové
Očištěné a nakrájené žampiony podusíme na másle, osolíme, okořeníme a zalijeme vroucí vodou z konvice. Přidáme kostky…
více o Krémová žampionová polévka
Mléko společně s kakaem a skořicí přivedeme k varu, poté odstavíme a necháme vychladnout. Jablka oloupeme a nastroháme…
více o Kakaový moučník s jablky
Cukr a vejce rozšleháme, přidáme zbytek surovin, zamícháme, vlijeme do pekáčku nebo na plech a v horkovzduchu pečeme na…
více o Radčina jablečná buchta
Těsto: žloutky vyšleháme s cukrem a vanilkovým aroma do pěny, vmícháme olej, vodu, mouku s kypřidlem a dobře promícháme…
více o "POLÁRKA" vanilkové řezy