g
zelenina
směs čínských hub, cibule, mrkev, paprika
1
balení
čínské nudle
300g
mletá sladká paprika
může být i pálivá
2
lžička
medové balsamico
kdo má, použije rýžový ocet
2
lžička
extra panenský olivový olej
Postup přípravy receptu
Nachystáme si hovězí maso – odblaníme, nakrájíme na nudličky. Naložíme do marinády z olivového oleje, soli, pepře, mleté papriky, grilovacího koření, zázvoru, sójové omáčky, balsamica.
Nakrájíme cibuli na půlkolečka a připravíme si čínskou zeleninu.
Orestujeme si marinované maso (připravuji to v tlakovém hrnci), přidám cibuli a čínskou zeleninu. Zavřu tlakový hrnec, nechám asi 40 minut vařit (aby maso bylo měkké a šťavnaté), poté přiliju vývar (masový, nebo z kostky) dle potřeby, ve kterém jsem rozmíchala solamyl. 2 minuty povařím a podávám.
Na závěr orestuji sezamová semínka na sucho a posypu již na talíři.
Mouku smícháme s práškem do pečiva a cukrem a dobře promícháme s tukem. Do středu směsi uděláme jamku, vklepneme do ní…
více o Jablkový koláč od babičky
Ořechy rozmixujeme a smícháme s prolisovaným česnekem, toustový chléb namočíme ve vodě, z nasáklého pečiva vymačkáme…
více o Ořechová pomazánka na topinky
Pomocí nože, kterým uděláme do masa dostatečně velké otvory, prošpikujeme kýtu podélně rozčtvrceným párkem. V misce…
více o VVV – Velice Vydařené Vepřové
Cibuli si nakrájíme na kostičky, česnek na plátky a dáme zpěnit do hrnce. Přidáme na kostičky nakrájené kuřecí maso…
více o Kari rizoto s kuřecím masem
Na rozpuštěném másle s olejem osmažíme nastrouhanou mrkev a pokrájený pórek. Vše pak posypeme moukou a necháme ještě…
více o Bramborovo-pórková polévka