V Papinově hrnci na rozpuštěném sádle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájené maso a osmahneme. Přidáme kmín, pepř, papriku a zpěníme asi 10 vteřin. Potom přidáme rozetřenou majoránku, rajské protlaky, všechny kostky bujónů a lehce podlijeme. Chvíli mícháme, až maso pustí šťávu a základ začne houstnout. Potom podlijeme více a pod poklicí dusíme asi 35 minut. Následně vypneme tepelný zdroj a necháme dojít dokud "papiňák" nezchladne a jde bez problémů (není pod tlakem) otevřít.
Vyndáme kostičky masa, šťávu rozmixujeme, zahustíme zásmažkou a šťávu provaříme asi 4 minuty (aby se ztratila chuť mouky). Maso vrátíme do hrnce, zamícháme, necháme prohřát. Guláš podáváme s knedlíkem (pečivem) sypaný bohatě cibulí.
Troubu předehřejeme na 200 °C, zapékací misku vytřeme olejem. Cibule oloupeme a nakrájíme na kolečka. Brambory oloupeme…
více o Kotlety zapečené v bramborech
Svaříme 0,5l mléka s máslem, dokud se máslo nerozpustí. Necháme mírně zchladnout a posléze přidáme vanilkový cukr a rum…
více o Máslový ležák proti depresi
Brambory očistíme, nakrájíme na kolečka, přidáme sůl, česnek, kmín, klobásu vcelku, dáme vařit. Když jsou uvařené,…
více o Medzevská bramborová polévka