Na rozpáleném tuku osmažíme cibuli. Přidáme na kostky pokrájené hovězí maso (může být i vepřové nebo drůbeží), které jsme osolili a opepřili. Smažíme za občasného míchání dozlatova. Pak přidáme hořčici, na nudličky pokrájenou hlívu a ještě vše krátce orestujeme. Zalijeme vývarem a dusíme doměkka pod poklicí. Je-li třeba, podlijeme a občas promícháme. Nakonec zahustíme trochou mouky rozmíchané v malém množství studené vody a provaříme. Nakonec dochutíme solí a pepřem.
Podáváme s chlebem, knedlíkem, rýží nebo těstovinami.
Na trošce oleje krátce orestujeme česnek, přidáme hlívu nakrájenou na kousky a po chvíli nakrájenou brokolici. Podle…
více o Kuskus s hlívou a brokolicí
Jemně pokrájený špek společně s pokrájenou cibulí osmažíme dorůžova. Pak přidáme osmažit i na kostičky, nudličky či…
více o Dušené vepřové maso s hlívou
Smícháme ingredience na glazuru, přivedeme do bodu varu a necháme vychladnout. Připravíme si těsto - vyšleháme máslo s…
více o Kokosové řezy z Kapského města
Do hrnce vlijeme 1,5l vody, vsypeme oloupané a na kostičky nakrájené brambory, okořeníme kmínem, majoránkou, zázvorem a…
více o Česneková polévka oukrop
Šlehačku vylijeme do hrnce a přidáme čokoládu a nalámané tyčinky ledových kaštanů. Za stálého míchání povaříme-necháme…
více o Likér z ledových kaštanů
Omyté jahody zbav stopky, vlož do mixéru , přidej zmrzlinu , cukr a polovinu mléka. Vše rozmixuj , dolij mléko a ještě…
více o Zmrzlinový koktejl s jahodami