Koláčky na neděli Z mouky, kvásku, mléka, oleje, vejce a cukru vypracujeme těsto (ingredience psány přibližně), které se nelepí a necháme… více o Koláčky na neděli
Koláčky z majonézy Do vlahého ocukrovaného mléka nadrobíme kvasnice a necháme vykynout. Prosijeme mouku, osolíme, osladíme, přidáme… více o Koláčky z majonézy
Koláčky z Bystřice Uděláme kvásek a zpracujeme v těsto, které necháme vykynout. Po vykynutí děláme koláčky, které plníme dle chuti – mákem… více o Koláčky z Bystřice
Superpotravina týdne: Rebarbora. 4 dobré důvody, proč si ji… Rebarbora je tak trochu záhadná surovina. Je to ovoce, nebo zelenina? Může se jíst syrová,… Celý článek
Ředkvičky na sedm způsobů: Zkuste recept na pomazánku či… Jsou plné vitamínu C, jejich lehce pikantní chuť dodá šmrnc nejen pomazánkám a salátům a navíc… Celý článek
Nejkrásnější svatební dorty v boho stylu: Objevte kouzlo… Boho styl je ve svatebním světě stále oblíbenější, a tak není žádným překvapením, že proniká i… Celý článek
Kvíz: Jaké je vaše kuchařské IQ? Otestujte se! Někdo má, pokud jde o vaření a pečení, talent od pánaboha, a ať uvaří cokoli, je to skvělé.… Celý článek
Kuře Garam masala Kuřecí čtvrtky osolíme a jemně zakapeme citrónovou šťávou. Mezitím nakrájíme cibuli a nadrobno i česnek. Rozehřejeme… více o Kuře Garam masala
Žemlovka jako dort Na malý vymazaný a posypaný plech kokosem poklademe omočenou vánočku ve vlažném mléce s rozšlehanými 2 žloutky, cukrem… více o Žemlovka jako dort
Brusinková omáčka Brusinky, suché červené víno, sojovou omáčku, pomerančovou kůru i šťávu, špetku soli a pepře rozmixujeme v hladkou… více o Brusinková omáčka
České buchty s povidly a tvarohem Připravíme si kvásek z droždí, cukru a vlažného mléka. V rendlíku ohřejeme mléko a máslo. Do misky nasypeme hladkou… více o České buchty s povidly a tvarohem
Nepečený dort s jahodami a… Smícháme jogurt a smetanu, osladíme vanilkovým cukrem, můžeme přidat i obyčejný cukr podle chuti. Do nádoby … více o Nepečený dort s jahodami a pudinkovou polevou
Středomořská stehýnka 1. Na olivovém oleji orestujeme klínky cibule, přidáme plátky žampionů a po chvíli dílky rajčat, nasekaný česnek,… více o Středomořská stehýnka
Polévka z rybího filé Do hrnce dáme dva litry vody, přidáme oloupané nakrájené brambory a jednu cibuli, osolíme a necháme vařit. Na pánvi na… více o Polévka z rybího filé
Zapečený květák se sýrovou omáčkou Květák očistíme, rozebereme na růžičky a necháme krátce povařit v osolené vodě. Poté slijeme. Na másle necháme zpěnit… více o Zapečený květák se sýrovou omáčkou
Zeleninový salát Gyros Kuřecí prsa nakrájet na malé nudličky a naložit do koření s olejem. Papriky omýt, rozpůlit, očistit a dát na na cca 15… více o Zeleninový salát Gyros
Židovská pizza Pizza těsto jen roztáhnout na plech, propíchat vidličkou, upéct do křupava, na horké rozetřít pomazánkové máslo s… více o Židovská pizza
Kynuté "pěchavičkové" knedlíky Z cukru, kvasnic a mléka zaděláme kvásek, přidáme k mouce s vejcem a se špetkou soli, necháme na teplém místě vykynout.… více o Kynuté "pěchavičkové" knedlíky
Jahodové řezy Sandra Těsto: Utřeme žloutky s cukrem, přidáme vodu, olej a mouku s práškem do pečiva. Poté již ručně vmícháme ušlehaný sníh z… více o Jahodové řezy Sandra