Nejdříve omyjeme jablka. Z jablek oloupeme slupku a nakrájíme je na kousky. Dále do hrnku odměříme asi 1/4 litru vody. Přisypeme puding a promícháme. Do hrnce dáme zbytek vody a jablka, vaříme 3-5 minut. Do rozvařených jablek nalijeme puding. Za stálého míchání vaříme asi minutu. Vymačkáme citron a přisypeme cukr, skořici a hřebíček.
Formu vyložíme potravinářskou fólií. Do formy nalijeme část jablečné hmoty a přidáme piškoty. Dáme další vrstvu a opět namačkáme piškoty. Až hřbet vychladne, dáme ho do ledničky. Druhý den ho vyndáme z formy a nakrájíme na řezy. Můžeme ho ozdobit šlehačkou či posypat skořicí.
Česnek prolisujeme do misky, přidáme hořčici, na jemno nastrouhaný eidam a majonézu. Vše dobře promícháme. Dochutíme…
více o Česneková pomazánka se sýrem
Těstoviny si uvaříme klasickým, běžným způsobem, tzn. vhodíme do vroucí a osolené vody, zamícháme ode dna a vaříme tzv.…
více o Skvělý těstovinový salát
Z uvedených surovin vypracujeme těsto a necháme aspoň 1/2 hodiny odpočinout. Tvaroh utřeme s cukrem, máslem, vejcem a…
více o Tvarohová roláda s hruškami
Slaninu nakrájíme na drobné kousky cca 1x1 cm a orestujeme, přidáme osolené kuřecí maso restujeme. Rajče nakrájíme na…
více o Mexická quesadilas se salsou
V hrnci rozehřejeme máslo s olejem, přidáme nastrouhané mrkve a orestujeme. Mrkev pustí zlatavou barvu, kterou polévku…
více o Květáková polévka s mrkví
Kuřecí prsíčka nakrájíme na nudličky a ponoříme je do misky s olejem. Postupně přidáváme všechny ingredience a nakonec…
více o Kuřecí kousky na medu a kari