Nejprve si připravíme jablka. Opláchnutá a oloupaná jablka nakrájíme na malé kousky. Vložíme do hrnce, přidáme cukry a necháme povařit do změknutí. Mezitím ve vodě rozmícháme pudink s trochou cukru a v jiné nádobě povaříme. Pudink bude dělat hrudky, takže se musí občas promíchat. Jablka i pudink necháme vychladnout a poté smícháme.
Cukr, rozpuštěný tuk a žloutky smícháme (ušleháme). Přidáme mléko, prášek do pečiva a mouku. Těsto se bude trochu lepit . 1/3 těsta dáme ztuhnout do ledničky a zbylé 2/3 rozprostřeme na vymazaný a vysypaný plech (půjde to špatně). Na těsto rozprostřeme jablka, která potřeme sněhem z bílků, které jsme ušlehali s 2 lžícemi cukru. Ztuhlé těsto nastrouháme na vrch a dáme péct. Pečeme cca na 180 stupňů dozlatova .
Ohřejeme si mléko. Z trochy mléka, 3 lžic cukru, nadrobených kvasnic a trochy mouky si připravíme kvásek, který necháme…
více o Kynuté tvarohové koláče
Vše smícháme dohromady. Navrch poklademe ovoce (ne po celém povrchu) a dáme do rozehřáté trouby péct 40 minut na 180…
více o Bublanina bez vajec a mléka
Změklý tuk smícháme s moukou a zakysanou smetanou. Vypracujeme těsto, které necháme 1hod odpočinout v potravinové fólii…
více o Tvarohové šátečky ze zakysanky
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme vlažné máslo, nastrouhanou dýni, aroma, kokos, mouku s kypřidlem a rozinky…
více o Dýňová bábovka (řez) s kokosem