Kachnu očistíme, osolíme a vložíme do pekáče. Šalotky oloupeme a spolu se slaninou, snítkou rozmarýnu a bobkovým listem přidáme ke kachně. Perník nastrouháme a vsypeme do červeného vína. Touto směsí kachnu podlijeme a pečeme přikrytou za občasného „potřásání“ cca 1–2 hodiny podle velikosti kachny. Upečenou kachnu ještě dopékáme odkrytou dozlatova. Omáčku můžeme zjemnit lžící másla. Podáváme s bramborovými noky.
Křidélka i stehna opláchneme a osušíme. Cibuli nakrájíme nadrobno, stroužky česneku přepůlíme.
Na rozehřátém oleji maso…
více o Kuře na víně se zeleninou
Syrové brambory oloupeme a nakrájíme na větší kusy, stejně tak maso a klobásy. Cibule na kolečka, slaninu na plátky a…
více o Sloní žrádlo na zahradní gril
Zaděláme kvásek (já roztírám droždí na kašičku s cukrem a poté přidávám další suroviny), přidáme do mísy s moukou, solí…
více o Dalamánky z chlebové mouky