Připravíme si 8 kapustových listů, ze středu listu podélně vyřízneme tvrdý košťál. Listy vložíme do velkého hrnce a zalijeme vroucí vodou, necháme je namočené tři minuty. Potom listy vyndáme a pečlivě osušíme. Maso smícháme s vejcem, přidáme sůl, pepř, papriku, česnek a podle potřeby zahustíme strouhankou.
Z ochuceného masa uděláme větší bochánky tak, aby šly zabalit do listu. Maso vložíme na střed listu a ten zabalíme do tvaru měšce, zhora pevně ovážeme provázkem. Měšce vaříme v páře, nebo zapečeme v troubě.
Do mísy dáme mouku, cukr, sodu, a perníkové koření. Vše promícháme, přidáme máslo, žloutky, med a mléko a vypracujeme…
více o Medové perníčky hned k jídlu
Smícháme přísady a vlijeme na vymazaný pekáč nebo plech. Tvaroh rozmícháme s vanilkovým cukrem a trochou mléka, dáme do…
více o Tvarohový mřížkový koláč
Brambory vložíme do hrnce s vodou a ve slupce vaříme doměkka. Měkké brambory slijeme, necháme vychladnout, oloupeme a…
více o Klasický bramborový salát