Kapustu nakrájíme na nudličky a se solí a kmínem povaříme asi 10 minut. Scedíme a vývar zachytíme. Slaninu nakrájíme na kostky, rozškvaříme a opražíme na ní nakrájenou cibuli. Přisypeme mouku, opražíme do světla, zalijeme mlékem a vývarem z kapusty v poměru asi 1:1 a povaříme na hustou omáčku. Vložíme do omáčky kapustu, na kolečka nakrájené brambory a kolečka klobásy. Necháme chvíli převařit a podáváme.
Na vepřovém sádle si osmahneme cibuli, přidáme nadrobno nakrájenou kapustu, promícháme, přidáme sůl, protlačený česnek…
více o Kapustový prívarok podle mě
Troubu předehřejte na 160 stupňů. Vepřové koleno osolte, opepřete a ze všech stran opečte na oleji(cca 8 minut). Poté…
více o Vepřové koleno na tymiánu
Mleté maso si vložíme do mísy, vložíme vejce, sůl, pepř, strouhanku a vše promícháme. Hotovou směs vložíme do lednice.
…
více o Rajská omáčka od Verunky
Dortovou formu vytřeme máslem. Na dno formy poklademe celé piškoty. Poté si připravíme krém následujícím způsobem. Do…
více o Piškotový dort s jahodami