Plechovku salka vaříme cca 2 hodiny. Necháme vychladnout. Poté otevřeme a vyklopíme do mísy. Přidáváme polohrubou mouku po částech. Na jednu plechovku tak cca 4 hrsti. Vymažeme plech a vysypeme jej moukou nebo strouhankou. Těsto rozetřeme mokrou stěrkou nebo přímo rukama „naplácáme“. Jde to špatně, těsto se lepí na ruce, ale s mokrýma rukama to zvládnete. Posypeme sekanými ořechy. Dáme do trouby.
Až budou okraje zlatavé, je hotovo. Ihned nakrájíme na kostičky nebo jiné tvary. Necháme na plechu do vychladnutí a pak postříkáme čokoládovou polevou. Rozlámeme od sebe a uložíme do krabice. Na jeden plech je třeba dvojitá dávka.
Poznámka: Mouku dávám od oka. Když jí dám víc, cukroví musím nechat pár dní odležet. Toto cukroví dělám každý rok již 45 let.
Cukr rozpustíme v kastrolu, postupně přidáváme kondenzované mléko a celé máslo. Potom přidáme nasekané ořechy. Musíme…
více o Karamelové tyčinky v oplatce
Troubu předehřejeme na 200 °C.
Omytá rajčata nakrájíme na plátky. Misku vymažeme lžící oleje a na dno střídavě přes…
více o Rajčata zapečená s mozzarelou
Tvaroh vymícháme s máslem, přidáme rozmačkané olejovky i s olejem, jemně nakrájenou cibuli, osolíme, opepříme, přidáme…
více o Toast andaluského rybáře
Rajčata nakrájejte na plátky a povařte při 750 W po dobu 6–8 minut, dokud se slupka neodděluje sama. Rajčata oloupejte…
více o Tomatová polévka – Jet Chef
Ze snítek otrhejte lístky bylinek a nahrubo nasekejte. Do mixeru dejte dijonskou hořčici, přidejte sůl, pepř a nasekané…
více o Country marináda s tymiánem
Dvě hrsti sušených hub (nejmíň čtyři) namočíme do studené vody a necháme máčet alespoň půl hodiny. Vodu můžeme jednou…
více o Houbová omáčka jednoduchá
TUŇÁKOVÁ POMAZÁNKA
Tuňáka dáme do misky. K tuňákovi přidáme pomazánkové máslo a nájemno nakrájenou cibulku. Přidáme…
více o Bagety s tuňákovou pomazánkou