Koláč s celými jablky a ořechovou želatinou

2.4

hodnoceno: 10
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

  • Těsto
    • 200
      g máslo
    • 2
      ks žloutek
    • 200
      g celozrnná mouka
    • 3
      lžíce studená voda
    • 100
      g mleté ořechy
    • 100
      g cukr
  • Tvarohová směs
    • 1
      lžíce solamyl (bramborový škrob)
    • 1
      ks vejce
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 1
      lžička skořice
    • 2
      ks bílek vyšlehané
    • 250
      g tvaroh
    • 1
      kelímek bílý jogurt slazený
    • 1
      lžíce med
    • 6
      ks jablka
  • Ořechová želatina
    • 1
      ks želatina
    • 50
      g mleté vlašské ořechy

Postup přípravy receptu

  • Zpracujeme ze surovin těsto, které dáme odležet na 30 minut do ledničky. Mezitím oloupeme jablka, odstraníme jádřinec a vložíme na 5 minut do vroucí vody, do které jsme vymačkali šťávu z půl citronu. Poté vyndáme a necháme vychladit. Těsto namačkáme do kulaté formy (těstem vyložíme i okraje), naskládáme celá jablka, zalijeme tvarohovou směsí a vršky jablek pokapeme medem. Pečeme asi 35 minut, necháme vychladit a přelijeme ořechovou želatinou.
  • Ořechová želatina: Uvaříme klasicky želatinu, poté rychle vmícháme mleté ořechy a nalijeme na koláč. Ač se zdá pracný, není tomu tak a výsledná chuť je opravdu úžasná.
Zařazení: Koláče Dezerty

Podobné recepty

Doporučujeme

Chyba - Recepty Fitweb

Omlouváme se, nastala chyba. Prosím, pokračujte na úvodní stránku.