g
uzené maso - vařené
ze žebírek, libový bůček apod.
1
sklenice
sterilované zelí
malá
Postup přípravy receptu
Uvaříme kolínka, scedíme a dáme je do větší mísy. Uzené maso pokrájíme na kostičky, nivu nastrouháme, zelí necháme okapat a překrájíme ho na menší kousky.
Maso, zelí a větší část nivy promícháme s kolínky, vsypeme na vysypaný a vymazaný pekáč a zasypeme zbytkem sýra. Vejce rozšleháme s mlékem a směs zalijeme. Pečeme v troubě dozlatova.
Uděláme si klasické palačinky. Zelí uvaříme, přidáme na kostičky nakrájené uzené a nasekané houby (podušené). Palačinky…
více o Palačinky se zelím a uzeným
Naklepeme kuřecí maso - lépe je ho naříznout tak, aby zabíralo co největší plochu a nebylo vysoké (z praktických důvodů…
více o Kuřecí prsíčka s překvapením
Z mouky a dalších ingrediencí vypracujeme vláčné těsto, které se nelepí, mouku dosypeme podle velikosti vajec a dáme na…
více o Tvarohové řezy se sněhem
Osmahneme cibulku do zlatova, zaprášíme paprikou, pridáme pokrájenou klobásu s česnekem, zalijeme horkou vodou, pridáme…
více o Zelňačka pro moji milou
Nastrouhané vejce promícháme se sýrem a ochutíme troškou soli a nasekanou pažitkou.
Podáváme s celozrnným pečivem (60g)
více o Vajíčková pomazánka s pažitkou
Čočku namočíme tak na 2 hodiny a ve stejné vodě dáme vařit s novým kořením, pepřem, bobkovým listem a solí. Po změknutí…
více o Čočková polévka podle Romany