sojová omáčka
dle chuti, nebo můžeme dát i rybí omáčku(2 lžíce)
Postup přípravy receptu
Kuře naporcujeme a osolíme. Očištěné a na hranolky nebo kostky pokrájené kořenové zeleniny by mělo být cca 600-700 gramů. Zeleninu dáme s pokrájenou cibulí a nasekaným zázvorem do pekáčku, trochu zalijeme vývarem nebo vodou a na to naskládáme porce nasoleného kuřete, které zakapeme rozpuštěným máslem nebo olejem, pak ještě asi 2-3 lžícemi sojové omáčky, vše zaklopíme a dáme péct do předehřáté trouby. Po cca 40 minutách odklopíme, dle potřeby podlijeme a dopečeme dozlatova.
Podáváme s bramborovou přílohou dle chuti nebo s rýží.
***Kuře si můžeme předpéct i den předem a dozlatova dopéct až druhý den. Chutě masa a zeleniny výborně proleží.
Čočku propereme, dáme do hrnce s očištěnou a pokrájenou mrkví a celerem, přidáme bobkový list, zalijeme vodou (vývarem)…
více o Čočková polévka s klobásou
Do mísy nakrájíme rajčata, cibuli, salám, přidáme uvařená a vychlazená vejce, majolku a podle chuti osolíme a opepříme.…
více o Rajčatový salát s vejci