Den předem nakrájíme kuřecí maso na kousky, posypeme grilovacím kořením, zakapeme citronovou šťávou a přidáme trochu oleje. Směs promícháme a dáme uležet do ledničky.
Druhý den nastrouháme sýr nahrubo, přidáme kukuřičné lupínky (namačkané jen trochu – nesmí být prášek), grilovací koření, opět trošku oleje, promícháme a necháme asi 1/2 hodinky uležet. Pak dáme půlku sýrové směsi na dno pekáče, na to dáme masovou směs z předešlého dne, opět sýrová směs. Zapečeme v troubě asi 20–30 minut, aby nebyl sýr moc vysušený.
Zapékací mísu si vymažeme máslem (sádlem) a vyložíme plátky slaniny – i boky mísy.
Vařené oloupané brambory rozmixujeme…
více o Bramborová bašta – zapečená
Zpracujeme těsto a dáme ho na 2 hodiny odpočinout do chladna. Pak ho rozválíme na plech vyložený papírem a vložíme do…
více o Jahodový koláč ze dvou těst
Tvaroh ušleháme dohladka, opatrně přidáme majonézu, hořčici, koření a cibulku. Pomazánku rozdělíme do misek do každé…
více o Senzační tvarohová pomazánka
Všechny přísady necháme asi hodinu v pokojové teplotě. Potom zpracujeme běžným způsobem na vále v těsto. Zabalíme do…
více o Linecké těsto pro začátečníky
Kuřecí špalíčky omyjeme, osolíme, pokapeme citronem, okořeníme tymiánem, pokapeme olejem a opečeme na pánvi. Vyndáme je…
více o Kuřecí špalíčky na tymiánu
Těsto: žloutky vyšleháme s cukrem a vanilkovým aroma do pěny, vmícháme olej, vodu, mouku s kypřidlem a dobře promícháme…
více o "POLÁRKA" vanilkové řezy