Špenát rozmrazíme podle návodu na obalu a pak ho vidličkou rozmělníme. Kuřecí řízky omyjeme, osušíme a nakrájíme na kousky. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Na pánvi rozehřejeme olej a maso na něm osmahneme. Poté přidáme cibuli a česnek a opékáme společně asi 8 minut.
Nakonec posypeme kari a směs osmahneme. Kuřecí kari zalijeme 400 ml studené vody a 400 ml kokosového mléka. Vmícháme omáčku na těstoviny a přivedeme k varu, můžeme dohustit hladkou moukou. Vaříme na malém ohni asi 2 minuty. Jako poslední přidáme špenát a povaříme ještě další 2 minuty.
Tuk utřeme s cukrem, přidáme žloutky a střídavě mléko s prosátou moukou a kypřicím práškem. Nakonec lehce vmícháme sníh…
více o Bublanina s kokosovým bezé
Zelí dusíme zvolna s uzeným kolenem nebo nožičkami.V jiném kastrolu zpěníme na sádle cibuli, vložíme na ni na kostky…
více o Sedmihradské zelí (vrstvené)
Chléb nakrájejte na plátky a ty pak ručně natrhejte na kousky. Papriku vložte do kleští a buď na grilu, nebo přímo nad…
více o Chlebový salát Panzanella
Cibuli a anglickou slaninu pokrájíme na kostičky a společně orestujeme. Přidáme propláchnuté červené fazole (bez nálevu…
více o Bretaňský fazolový salát