Kuřecí prsa omyjeme, odblaníme a nakrájíme na plátky. Plátky masa osolíme, opepříme a posypeme grilovacím kořením. Na titanové pánvi rozehřejeme olej a plátky masa po obou stranách dozlatova opečeme.
Opečené maso dáme na pánvi stranou a přidáme brambory, které posypeme kmínem, nesolíme. Brambory rozložíme po celé pánvi a maso na ně naskládáme. Trochu podlijeme vodou, zakryjeme poklicí a dusíme, až jsou brambory téměř měkké.
Hrušky oloupeme, rozpůlíme, vykrojíme jádřinec a přidáme asi na 5 minut na brambory.
Den dopředu prsíčka naklepeme a rozkrojíme napůl. Lehce osolíme, vložíme do misky a postupně plátek po plátku potíráme…
více o Citrónové kuře s hruškou
Dáme vařit maso v bujonu. Usmažíme palačinky z polohrubé mouky, vajec, vody, mléka a soli na rozpáleném oleji a hotové…
více o Palačinky plněné kuskusem
Žloutky i s cukrem (trochu cukru odebereme na kvásek) mícháme do pěny, přidáme tuk, rum, sůl, citronovou kůru a mícháme…
více o Šišky s jahodovou pěnou
Zelí dusíme zvolna s uzeným kolenem nebo nožičkami.V jiném kastrolu zpěníme na sádle cibuli, vložíme na ni na kostky…
více o Sedmihradské zelí (vrstvené)
Chléb nakrájejte na plátky a ty pak ručně natrhejte na kousky. Papriku vložte do kleští a buď na grilu, nebo přímo nad…
více o Chlebový salát Panzanella