Kuřecí s pórkem na kari ve smetanovo-sýrové omáčce
2.5
hodnoceno: 4
Příprava:neuvedeno
Porce:1
Kalorie:neuvedeno
Suroviny
máslo
nebo Hera
sůl
pórek
kari
tavený sýr
bez příchutě
smetana
grilovací koření
kuřecí maso
(nejlépe prsa)
Postup přípravy receptu
Kuřecí maso nakrájíme na kousky, dáme na pánvičku na kousek másla, trošku posypeme grilovacím kořením a zlehka společně s pokrájeným pórkem orestujeme. Když je maso měkké, zalijeme smetanou a přidáme tavený sýr, který necháme v omáčce za stálého míchání rozpustit. Ochutíme kari kořením a solí (pozor na grilovací koření – je slané). Jakmile začne omáčka houstnout, je hotová.
Z koření připravíme marinádu, kuřecí maso nakrájíme na malé kousky, přidáme marinádu a necháme chvilku odležet.
Na…
více o Kuřecí maso s pórkem na kari
Předehřejeme troubu (horkovzdušnou na 160 °C). Kulatou dortovou formu vyložíme papírem na pečení. Cukr, heru a celá…
více o Nutelové řezy s vůní skořice
Uvařenou rýži necháme vychladnout, promícháme s ovocem nakrájeným na kousky. Přidáme rozinky (nejlepší jsou spařené a…
více o Ovocný salát pro zimní večery
Krajíčky chleba diagonálně nakrájíme na trojúhelníky. V hlubokém talíři rozkvedláme vejce se solí. Do druhého talíře…
více o Opečené toasty s mozzarellou
Králíka rozporcujeme, z trupu připravíme vývar. Pokud nemáme celého dáme kýta, hřbety a podlejeme vodou. Porce osolíme,…
více o Králík – slintající soused
1. Na přípravu těsta smícháme rozinky, kandované ovoce a citrónovou kůru. Vše zalijeme rumem a necháme nejlépe přes noc…
více o Vánoční rumový chlebíček