Kyjevský kotlet

3.25

hodnoceno: 20
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 100
      g máslo
    • sůl
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • 1
      ks vejce
    • 4
      ks kuřecí prsa
    • strouhanka
    • pepř mletý
    • 1
      ks citron
    • bylinkové koření
    • 4
      žampiony
    • 4
      plátek maso krůtí nebo vepřové šunky
    • olej

Postup přípravy receptu

  • Kuřecí prsíčka rozřízneme naplocho, abychom získali velké řízky. Naklepeme je, osolíme, opepříme a na každý položíme tenký plátek šunky. Na něj položíme jako prst silný váleček másla, protažený v bylinkovém koření a jemně nasekaný žampión. Řízky zavineme, spíchneme párátkem a uložíme do chladničky, aby máslo ztuhlo.
  • Před smažením maso obalíme v mouce, rozšlehaném vejci a ve strouhance. Smažíme ve větším množstvím oleje dozlatova. Jako příloha se hodí vařené brambory nebo hranolky a hlávkový salát.
Zařazení: Maso Drůbeží

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: