Kynuté těsto od babičky Na kvásek: droždí rozmícháme s cukrem, zalijeme vlažným mlékem a přidáme mouku. Necháme vzejít v teple. Kvásek přidáme… více o Kynuté těsto od babičky
Kynuté těsto Mléko si ohřejeme v mikrovlnce, v misce do něj rozdrobíme droždí a pocukrujeme. Asi po 20 minutách přidáme vše ostatní… více o Kynuté těsto
Základní kynuté těsto Ze 4 lžic vlažného mléka, cukru, 1 lžíce mouky a rozdrobeného droždí připravte řídký kvásek a nechte ho na teplém místě… více o Základní kynuté těsto
3x moučník na víkend: Hrnková cuketová buchta, rybízový koláč se… Rybíz, cukety, borůvky, to všechno právě teď dozrává. Využijte plody léta i při pečení… Celý článek
Chalupářské recepty: Užijte si všechny chutě, které léto nabízí Léto na chalupě má své kouzlo. A jestli nevíte, co budete vařit, nezoufejte. S našimi tipy si… Celý článek
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů Cuketa je skvělá a všestranná zelenina, která se hodí do mnoha jídel. Navíc není vůbec těžké… Celý článek
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák Nádherně křupavé, mírně nakyslé, lehce pikantní a tak akorát nasládlé. Nakládané okurky jsou… Celý článek
Meruňkové řezy s kokosovou peřinou Změklou heru vyšleháme s cukrem, postupně zašleháme žloutky (měly by mít pokojovou teplotu) a přidáme mléko s moukou a… více o Meruňkové řezy s kokosovou peřinou
Směs z kuřecího masa Kuřecí maso den předem nakrájíme na proužky. Osolíme, opepříme, přidáme solamyl (1-2 lžíce), nakrájenou cibuli na… více o Směs z kuřecího masa
Tvarohová schovanka Brambory nastrouháme, osladíme a dáme do vymazaného pekáčku (asi 3/4), na to přidáme tvaroh smíchaný s cukrem,… více o Tvarohová schovanka
Zadělávaná kapusta Na sádle zpěním nakrájenou cibuli, přidáme uzené maso, orestujeme, dále přidáme nakrájenou kapustu a na kostky… více o Zadělávaná kapusta
Jablečný koláč s kakaem Vejce našleháme a smícháme s krupicovým a vanilkovým cukrem,olejem,mlékem.Nakonec přidáme kakao,mouku s práškem do… více o Jablečný koláč s kakaem
Klasická česnečka Ve vývaru uvaříme brambory na kostičky nakrájené. Vývar můžeme použít v kostce (např. čirý vývar, nebo zeleninový vývar… více o Klasická česnečka
Cizrna na italský způsob Cizrnu necháme namočenou 8 - 12 hodin (do vody muzeme přidt jedlou sodu, asi půl lžičky na 0,5 l vody). Pak vodu… více o Cizrna na italský způsob
Kávová cihla Žloutky vyšleháme s cukrem, postupně přidáváme horkou kávu. Dobře vyšleháme. Postupně přimícháme sníh z bílků a mouku s… více o Kávová cihla
Rajská polévka z čerstvých rajčat Rajčata omyjeme a rozkrájíme na čtvrtiny. Cibuli očistíme a nasekáme. Vše osmahneme na olivovém oleji. Přidáme sůl,… více o Rajská polévka z čerstvých rajčat
Kefírový koláč Vše dáme do mísy a mícháme ručně. Lijeme na vymazaný a vysypaný vysoký plech. Po upečení můžeme polít polevou. více o Kefírový koláč
Celerový salát – zdravě a chutně Celer a mrkev uvaříme v osolené vodě s citronovou šťávou doměkka. Nejlépe na skus. Poté scedíme, necháme vychladnout a… více o Celerový salát – zdravě a chutně
Vídeňský bramborový salát Plachutta 1) očistit brambory, neloupat, vložit do vařící osolené vody, uvařit do rel. pevné konzistence bez rozvařených okrajů -… více o Vídeňský bramborový salát Plachutta