Zaděláme klasickým způsobem těsto (nebo dáme do pekárny na program těsto). Necháme hodinku vykynout. Po vykynutí těsto rozdělíme na osm stejných dílů (chceme-li mít rohlíky menší, rozdělíme na více dílů). Z každého dílu vyválíme ovál, zarolujeme a strany mírně ohneme do tvaru rohlíku. Přendáme na plech a necháme ještě 30 minut kynout. Pak potřeme rozšlehaným vajíčkem, posypeme mákem a dáme péct do předem vyhřáte trouby na 180 stupňů dozlatova. Po upečení ihned přendáme na talíř a necháme vychladnout. (U nás vychladnout ani nestihnou.) Jsou výborné!
Zelí dusíme zvolna s uzeným kolenem nebo nožičkami.V jiném kastrolu zpěníme na sádle cibuli, vložíme na ni na kostky…
více o Sedmihradské zelí (vrstvené)