Mouku, krup. cukr, van. cukr smícháme s vejci a přidáme ušlehaný sníh a zlehka promícháme. Dortovou formu si vymažeme tukem a směs do ní vytlačíme. Necháme chvilku odpočinout a dáme péct cca 15-20 min na 180°-do zlatova. Hotový korpus necháme vychladit.
Náplň:
Do smetany přidáme stužovač a vyšleháme tuhý sníh a do sněhu přidáme ostatní suroviny a dobře promícháme.
Želé si připravíme podle návodu, na korpus naneseme krém a maliny a polijeme želém a necháme v lednici ztuhnout.
Cukr, tuk a vanilkový cukr vyšleháme, přidáme postupně za šlehání vejce, nakonec vmícháme tvaroh a kůru.
Višně scedíme…
více o Tvarohový závin s višněmi
Velkou cibuli nakrájíme najemno a na másle zpěníme. Přidáme nadrobno nakrájenou kořenovou zeleninu (dávám mraženou směs…
více o Dobrá zeleninová polévka
Mleté maso dáme do mísy, zalijeme smetanou ke šlehání a dobře propracujeme. Osolíme, opepříme, dochutíme muškátovým…
více o Holandské řízky - smetanové