Maso pokrájíme na kostičky (osolíme), klobásu a pórek na kolečka a papriku na kousky přibližně stejně velké jako ostatní suroviny. V misce si smícháme všechny suroviny na marinádu, dobře promícháme a špízy s ní potřeme. Necháme marinovat alespoň 2 hodiny, nejlépe do druhého dne. Špízy pak smažíme na pánvi s nepřilnavým povrchem na trošce oleje. Můžeme i grilovat a péct v troubě. Podáváme s bramborovou přílohou.
Z mouky, másla, 125 g cukru, žloutku, mléka, vína, 1 lžičky mleté skořice a hřebíčku vypracujeme těsto, zabalené ve…
více o Skořicové sušenky s povidly
Mouku smícháme s mlékem a žlouky, přidáme nasekanou petrželku opepříme a osolíme. Do těsta přidáme rohlíky pokrájené na…
více o Výborné hrníčkové knedlíky
Čočku jsem si přes noc namočila. Následující den jsem slila vodu, zalila novou, přidala bobkový list, tymián a dala…
více o Talianska šošovicová polievka