Máslo a rybu používáme zhruba v poměru 100 g másla na 150 g rybího masa.
Uzenou rybu zbavíme kůže a kostí, cibuli oloupeme a obojí dáme do mixéru. Rozmixujeme v hladkou hmotu.
Změklé máslo osolíme, opepříme a vyšleháme do pěny, do které pak vmícháme i rozmixovanou rybu s cibulí. Dle chuti přidáme pár lžicek hořčice.
Vše ještě jednou řádně vyšleháme. Čím déle šleháme, tím je pěna světlejší a nadýchanější.
Dochucovat můžeme kromě hořčice i citronovou šťávou, česnekem nebo bylinkami.
Pěnu mažeme na chleby, chlebíčky, jednohubky, můžeme s ní plnit sýrové kornoutky... Zdobíme dle vlastní fantazie například čerstvou zeleninou, vajíčkem, kouskem rybího masa apod.
Těsto: všechny ingredience zaděláme na vále v hladké těsto a rozdělíme na 2 poloviny. Jednu polovinu vyválíme na pečící…
více o Karamelovo-ořechové řezy
Žloutky vyšleháme s cukrem a horkou vodou do pěny. Pak zlehka zamícháme mouku promíchanou s práškem do pečiva a nakonec…
více o Jablečné řezy piškotové
Na oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli a rýži. Přidáme rajčatový protlak, zalijeme vodou a vaříme, dokud nebude…
více o Dobrá rýžová polévka se sýrem